retete culinare
Singurul site culinar din Romania
cu explicatii si poze pas cu pas
pentru TOATE retetele publicate
Retete » Info culinar » Articole culinare » Proprietatile ceaiului de urzica

PROPRIETATILE CEAIULUI DE URZICA

Adaugat la 03 aprilie 2013
Ceaiul de urzica reprezinta unul dintre cele mai cunoscute leacuri in tratarea diferitelor afectiuni.

Urzica este o planta benefica pentru organism, fiind de mare ajutor in cazurile de astm si bronsite. De asemenea, daca ai de-a face cu o tuse care iti da batai de cap, poti consuma cu incredere ceai de urzica.

Cum prepari ceaiul de urzica

Se pune o lingura de frunze in 250 de mililitri de apa clocotita. Este recomandat sa consumi 3 ceaiuri pe zi.

Beneficiile ceaiului de urzica:

-prin continutul de vitamina k, opreste hemoragiile;
-trateaza hemoroizii;
-recomandat in menstruatii neregulate sau abundente;
-vindeca diareea;
-tratament pentru bolile de rinichi;
-elimina starile de astenie si de anemie.

Totodata, ceaiul de urzica este recomandat si in curele de slabire, avand un efect laxativ.

Poate fi utilizat si in uzul extern pentru cicatrizarea ranilor si combaterea matretii.
загрузка...

Comentarii la Proprietatile ceaiului de urzica

Nume si prenume
Email
cod nou

Ti-a placut articolul?
articol citit de 435 ori
Publicitate
Natalya
172 articole publicate
Publicitate
Copyright © 2014 - Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site se pedepseste conform legilor in vigoare
retete