retete culinare
Singurul site culinar din Romania
cu explicatii si poze pas cu pas
pentru TOATE retetele publicate
Retete » Info culinar » Articole culinare » Secretele unui tiramisu perfect

SECRETELE UNUI TIRAMISU PERFECT

Adaugat la 03 februarie 2014
Desi la o prima vedere desertul italian tiramisu nu ridica mari dificultati in procesul de pregatire, reusita retetei este legata de cunoasterea a catorva trucuri simple, dar foarte utile. Haideti sa vedem impreuna care sunt. Foloseste doar ingrediente de calitate, cat mai proaspete Recomandarea este sa nu inlocuiesti niciunul dintre ingredientele retetei -adica pentru crema sa folosesti mascarpone, nu ricotta sau alta crema de branza mai ieftina, piscoturile sa fie proaspete, la fel ca si ouale; nu uita, succesul unui tiramisu sta si in sosul de care se inmoaie piscoturile, asa ca trebuie sa folosesti un espresso parfumat si neaparat rece si amaretto de calitate superioara. Ai grija la insiropare Aici foarte multi bucatari amatori intampina probleme. Ideea este ca piscoturile trebuie sa fie trecute rapid prin siropul de cafea, iar pentru a nu absorbi foarte mult din acesta trebuie ca el sa fie rece. Tine cont de ordinea in care montezi ingredientele Ordinea este urmatoarea: crema, piscot, crema, piscot, crema, cacao. Simplu, nu? Ideea este ca la fundul recipeintului in care se monteaza prajitura nu trebuie sa stea piscoturi, fiindca acestea se pot lipi de vas si desertul nu se mai desprinde asa cum ar trebui si nici nu isi mai pastreaza forma frumoasa. Pudreaza prajitura cu cacao Nu apela la ingrediente substitut! Adica in niciun caz nu este in regula sa folosesti pentru pudrarea prajiturii nesquick sau cine stie ce alte pudre ce inlocuiesc clasica cacao. Aceasta trebuie sa fie la randul sau de buna calitate. Lasa desertul sa stea suficient timp la frigider Desertul trebuie sa stea la frigider minim 3 ore, dar devine din ce in ce mai bun pe masura ce trece timpul. Delicios! Voi ce secrete aveti pentru un tiramisu ca la carte? Autor: Alina Paduraru
загрузка...

Comentarii la Secretele unui tiramisu perfect

Nume si prenume
Email
cod nou

utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 03 aprilie 2014, 21:42
super aina
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 20 martie 2014, 07:44
Eu in loc de cafea folosesc cafea de cereale de la Kaufland, pentru a putea manca si copiii.
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 26 februarie 2014, 08:45
am citit nia placut va rog sami trimiteti reteta
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 21 februarie 2014, 16:45
sfatul e bun dar insuficient , cafea expresso da nu prea tare cacao daca e posibil perugia,piscoturi savoiardi fiecare strat presarat cu cacao fara zahar asta e secretul si tinuta in frigider minim 4 ore si atunci e tiramis pofta buna si fara amareto
Ti-a placut articolul?
articol citit de 8228 ori
Publicitate
Ophelia1983
558 articole publicate
Publicitate
Copyright © 2014 - Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site se pedepseste conform legilor in vigoare
retete