retete culinare
Singurul site culinar din Romania
cu explicatii si poze pas cu pas
pentru TOATE retetele publicate
Retete » Retete culinare » Aperitive cu carne » Carnati de casa

CARNATI DE CASA

Reteta adaugata la 19 noiembrie 2010
Cei mai gustosi carnati pe care i-am mancat sunt cei facuti in casa, chiar in preajma Craciunului. Nu se compara cu nici un fel de carnati cumparati. Hai sa facem impreuna niste carnati de casa.
Carnati de casa 2 ore si 30 min     Carnati de casa Mediu   

Ingrediente Carnati de casa

Carnati de casa 4 kg carne tocata de porc
Carnati de casa 3 kg carne tocata de vita
Carnati de casa 4 capatani de usturoi
Carnati de casa 1 pachet de mate de porc (de 20 metri)
Carnati de casa 50 g cimbru
Carnati de casa 100 g piper macinat
Carnati de casa sare
Carnati de casa zeama oase de porc (fierbem cateva oase de porc)

Mod de preparare Carnati de casa

1
Inainte sa ne apucam de compozitie, trebuie sa tinem matele de porc aproximativ 2 ore in apa rece
2
Mai intai punem cateva oase porc intr-o oala cu putina apa la fiert (le dam intr-un clocot - vom folosi doar zeama rezultata)
3
Amestecam intr-un vas mare (cratita, lighean etc) carnea tocata de porc cu carnea tocata de vita
4
Usturoiul se toaca marunt, apoi se piseaza si se freaca cu putin ulei de masline, obtinandu-se astfel un fel de mujdei pe care il punem peste amestecul de carne tocata
5
Adaugam si cimbru, piper si sare (dupa gust)
6
Se amesteca intregul continut (din cand in cand turnam si cate putina zeama de oase) pana cand se omogenizeaza bine compozitia
7
Pentru a nu avea surprize neplacute, cel mai bine este sa umplem o bucata mica de mat cu compozitia obtinuta, apoi sa prajim si sa gustam (in functie de asta, vom sti daca mai trebuie sau nu ceva in compozitie)
8
Spalam matele de porc (in acelasi timp verificam si daca sunt sparte - daca avem suprize de genul asta ... se scurteaza matul, pentru a nu folosi bucata respectiva)
9
In continuare vom umple matele cu compozitie, folosind masina de tocat cu palnia speciala pentru carnati (vezi poza ...)
10
Fiecare mat se baga pe palnia pentru carnati, apoi umplem masina de tocat cu compozitia pentru carnati si umplem usor, pe rand, toate matele
11
Rasucim matul umplut in functie de cat de lungi vrem sa fie carnatii
12
Dupa ce am terminat de umplut si rasucit toate matele, obtinand astfel carnatii ... ii punem la uscat pe balcon, in pivnita etc (la rece). Eu i-am pus pe balcon, pe sfoara de rufe
13
In functie de temperatura de afara ... dupa 2-3 zile de stat la uscat, putem pune carnatii la congelator sau in camara (pivnita) daca este destul de rece

Sfaturi utile Carnati de casa

Carnati de casa Pentru carnati, amestecul de carne tocata trebuie sa fie in general de 60% carne de porc cu 40% carne de vita
Carnati de casa Condimentele (sare, piper, cimbru) se pun in functie de gustul fiecaruia
Carnati de casa Carnatii se fac de regula iarna, de sarbatori, dar nu este o regula - sunt la fel de gustosi in orice perioada a anului

Retete asemanatoare cu Carnati de casa

retete carnati, retete carnati de casa, retete carnati de porc, retete cu carne de porc
загрузка...
Ti-a placut reteta?
reteta citita de 24801 ori
Carnati de casa Printeaza reteta
Carnati de casa Salveaza reteta
Carnati de casa Trimite pe messenger
Carnati de casa Trimite pe email
Carnati de casa Adauga comentariu
Ingrediente folosite:
carne tocata de porc
carne tocata de vita
usturoi
mate de porc
cimbru
piper
Publicitate

Comentarii la Carnati de casa

Nume si prenume
Email
cod nou

utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 06 mai 2013, 18:40
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 16 decembrie 2012, 23:51
Pentru a nu se sparge la prajit , se nteapa cu un ac sau cu scobitoarea. S- aveți pofta!!!!
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 11 decembrie 2012, 18:06
vreau si eu un sfat ,cum sa procedez casa nu ma-i mi se plesneasca carnati atunci cand ai prajesc?
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 10 decembrie 2012, 16:11
Gicanu
13 retete publicate
Publicitate
Ciupercute umpluteCiupercute umplute

0 poze pas cu pas
de la: Natalya
Piept de pui in crusta de foitajPiept de pui in crusta de foitaj
1 ora
0 poze pas cu pas
de la: Alexa
Creier  paneCreier pane
40 min
10 poze pas cu pas
de la: Eugenia
Piept de pui in foitajPiept de pui in foitaj
100 de minute
22 poze pas cu pas
de la: Natalya
Tarta de pui afumat si prazTarta de pui afumat si praz
35 de minute
17 poze pas cu pas
de la: Natalya
Tuica fiartaTuica fiarta
10 min
8 poze pas cu pas
Usor
Carne de porc la garnitaCarne de porc la garnita
1 ora
21 poze pas cu pas
Usor
Pastrav la gratarPastrav la gratar
40 min
5 poze pas cu pas
Mediu
Salau la cuptorSalau la cuptor
60 minute
11 poze pas cu pas
Mediu
Friptura de iepure la cuptorFriptura de iepure la cuptor
2 ore
39 poze pas cu pas
Mediu
Copyright © 2014 - Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site se pedepseste conform legilor in vigoare
retete