retete culinare
Singurul site culinar din Romania
cu explicatii si poze pas cu pas
pentru TOATE retetele publicate
Retete » Retete culinare » Aperitive cu carne » Carnati de casa

CARNATI DE CASA

Reteta adaugata la 19 noiembrie 2010
Cei mai gustosi carnati pe care i-am mancat sunt cei facuti in casa, chiar in preajma Craciunului. Nu se compara cu nici un fel de carnati cumparati. Hai sa facem impreuna niste carnati de casa.
Carnati de casa 2 ore si 30 min     Carnati de casa Mediu   

Ingrediente Carnati de casa

Carnati de casa 4 kg carne tocata de porc
Carnati de casa 3 kg carne tocata de vita
Carnati de casa 4 capatani de usturoi
Carnati de casa 1 pachet de mate de porc (de 20 metri)
Carnati de casa 50 g cimbru
Carnati de casa 100 g piper macinat
Carnati de casa sare
Carnati de casa zeama oase de porc (fierbem cateva oase de porc)

Mod de preparare Carnati de casa

1
Inainte sa ne apucam de compozitie, trebuie sa tinem matele de porc aproximativ 2 ore in apa rece
2
Mai intai punem cateva oase porc intr-o oala cu putina apa la fiert (le dam intr-un clocot - vom folosi doar zeama rezultata)
3
Amestecam intr-un vas mare (cratita, lighean etc) carnea tocata de porc cu carnea tocata de vita
4
Usturoiul se toaca marunt, apoi se piseaza si se freaca cu putin ulei de masline, obtinandu-se astfel un fel de mujdei pe care il punem peste amestecul de carne tocata
5
Adaugam si cimbru, piper si sare (dupa gust)
6
Se amesteca intregul continut (din cand in cand turnam si cate putina zeama de oase) pana cand se omogenizeaza bine compozitia
7
Pentru a nu avea surprize neplacute, cel mai bine este sa umplem o bucata mica de mat cu compozitia obtinuta, apoi sa prajim si sa gustam (in functie de asta, vom sti daca mai trebuie sau nu ceva in compozitie)
8
Spalam matele de porc (in acelasi timp verificam si daca sunt sparte - daca avem suprize de genul asta ... se scurteaza matul, pentru a nu folosi bucata respectiva)
9
In continuare vom umple matele cu compozitie, folosind masina de tocat cu palnia speciala pentru carnati (vezi poza ...)
10
Fiecare mat se baga pe palnia pentru carnati, apoi umplem masina de tocat cu compozitia pentru carnati si umplem usor, pe rand, toate matele
11
Rasucim matul umplut in functie de cat de lungi vrem sa fie carnatii
12
Dupa ce am terminat de umplut si rasucit toate matele, obtinand astfel carnatii ... ii punem la uscat pe balcon, in pivnita etc (la rece). Eu i-am pus pe balcon, pe sfoara de rufe
13
In functie de temperatura de afara ... dupa 2-3 zile de stat la uscat, putem pune carnatii la congelator sau in camara (pivnita) daca este destul de rece

Sfaturi utile Carnati de casa

Carnati de casa Pentru carnati, amestecul de carne tocata trebuie sa fie in general de 60% carne de porc cu 40% carne de vita
Carnati de casa Condimentele (sare, piper, cimbru) se pun in functie de gustul fiecaruia
Carnati de casa Carnatii se fac de regula iarna, de sarbatori, dar nu este o regula - sunt la fel de gustosi in orice perioada a anului

Retete asemanatoare cu Carnati de casa

retete carnati, retete carnati de casa, retete carnati de porc, retete cu carne de porc
загрузка...
Ti-a placut reteta?
reteta citita de 28624 ori
Carnati de casa Printeaza reteta
Carnati de casa Salveaza reteta
Carnati de casa Trimite pe messenger
Carnati de casa Trimite pe email
Carnati de casa Adauga comentariu
Ingrediente folosite:
carne tocata de porc
carne tocata de vita
usturoi
mate de porc
cimbru
piper
Publicitate

Comentarii la Carnati de casa

Nume si prenume
Email
cod nou

utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 14 decembrie 2014, 10:50
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul Info la adresa de email: ionitamihailbogdan88@gmail.com
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 26 octombrie 2014, 18:39
Locuri de munca urgente! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Valabil in toata tara! Pentru detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email enache_lili2014@yahoo.com
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 29 mai 2014, 00:14
Sa traiasca seful si sa ne mai incinte cu retete adevarat natural, multa sanatate si spor in ceea ce faceti zi de zi ,,
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 06 mai 2013, 18:40
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 16 decembrie 2012, 23:51
Pentru a nu se sparge la prajit , se nteapa cu un ac sau cu scobitoarea. S- aveți pofta!!!!
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 11 decembrie 2012, 18:06
vreau si eu un sfat ,cum sa procedez casa nu ma-i mi se plesneasca carnati atunci cand ai prajesc?
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 10 decembrie 2012, 16:11
Gicanu
13 retete publicate
Publicitate
Pateu de ficat facut in casaPateu de ficat facut in casa
30 de minute
15 poze pas cu pas
de la: Natalya
Placintele de vitaPlacintele de vita
50 de minute
6 poze pas cu pas
de la: Natalya
Rosii umplute cu carneRosii umplute cu carne

0 poze pas cu pas
de la: Natalya
Pateuri cu carne de vitaPateuri cu carne de vita
50 de minute
14 poze pas cu pas
de la: Natalya
Piept de pui in crusta de foitajPiept de pui in crusta de foitaj
1 ora
0 poze pas cu pas
de la: Alexa
Clatite cu gemClatite cu gem
30 min
15 poze pas cu pas
Usor
Toba de porcToba de porc
1 ora si 30 min
32 poze pas cu pas
Usor
Carne de porc la garnitaCarne de porc la garnita
1 ora
21 poze pas cu pas
Usor
Slanina de porcSlanina de porc
45 min
23 poze pas cu pas
Usor
Tuica fiartaTuica fiarta
10 min
8 poze pas cu pas
Usor
Copyright © 2014 - Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site se pedepseste conform legilor in vigoare
retete