GALUSTE CU PRUNE CU ALUAT DE GRIS

Aceasta reteta este mult mai rapida si simpla decat varianta aluatului cu cartofi. Noua ne place foarte mult!
Galuste cu prune cu aluat de gris 50 minute     Galuste cu prune cu aluat de gris Usor    Galuste cu prune cu aluat de gris 6

Ingrediente Galuste cu prune cu aluat de gris

Galuste cu prune cu aluat de gris Aluat
Galuste cu prune cu aluat de gris 1 pahar apa
Galuste cu prune cu aluat de gris 1 pachet unt
Galuste cu prune cu aluat de gris 300 gr gris
Galuste cu prune cu aluat de gris 3 oua
Galuste cu prune cu aluat de gris 3-4 linguri faina
Galuste cu prune cu aluat de gris esenta ( la alegere )
Galuste cu prune cu aluat de gris Umplutura
Galuste cu prune cu aluat de gris 300 g prune
Galuste cu prune cu aluat de gris scortisoara
Galuste cu prune cu aluat de gris zahar
Galuste cu prune cu aluat de gris Finisare
Galuste cu prune cu aluat de gris 300 g pesmet
Galuste cu prune cu aluat de gris zahar (dupa gust)
Galuste cu prune cu aluat de gris 1 cubulet mic de unt

Mod de preparare Galuste cu prune cu aluat de gris

1 In prima faza ne pregatim pesmetul cu zahar ( prin care vom tavali la final galustele ), pentru ca acesta sa aiba timp sa se raceasca.
2 Intr-o tigaie de marime suficient de mare punem un cubulet de unt, apoi adaugam pesmetul , zaharul si , eventual , scortisoara ; la foc mic, avem grija ca acest pesmet sa se rumeneasca uniform... trebuie amestecat continuu, pentru ca exista riscul ca zaharul din amestec sa se caramelizeze, iar rezultatul nu va fi unul prea placut ( vor rezulta niste conglomeratii amarui, negre, inestetice ).De asemenea , un alt tips pentru aceasta etapa ar fi sa adaugam o cantitate suficienta de zahar, pentru ca in aluatul galustelor nu se pune , deci gustul dulce de aici va rezulta.
3 Dupa ce am pregatit pesmetul, vom spala prunele, le scoatem samburii si le lasam intr-un vas cu zahar presarat peste ele.
4 Primii pasi fiind facuti, nu avem decat sa incepem pregatirea aluatului.
5 Un pahar cu apa si un pachet de unt se pun intr-un vas , la foc mediu si asteptam sa se topeasca amestecul si sa dea in clocot. Apoi , in ploaie adaugam grisul amestecand continuu , ca nu cumva sa rezulte cocoloase. Va rezulta un amestec destul de consistent , care se lasa la racit cam 15-20 minute. apoi adaugam ouale , unul cate unul ( si avem grija sa nu punem alt ou decat dupa incorporarea celui anterior... ( de fapt tehnica este cea de la eclere )
6 dupa ce au fost incorporate ouale, se adauga si faina si gata aluatul... : )
7 Pe o plansa cu faina, se intinde aceasta compozitie sub forma unui sul , apoi se imparte aroximativ in 16 parti egale ( 4 *4 )....fiecare aceasta parte se mdeleaza in mana infainata, i se pune o pruna in mijloc, apoi i se da forma rotunda , de galusca.
8 aceasta forma se pun la fiert intr-un vas cu apa clocotita ...se vro ridica singure la suprafata in momentul in acre sunt gata ( procesul dureaza cam 10-15 minute.
9 Dupa ce s-au fiert, galustele se scot cu ajutorul unei spumiere, se pun intr-o strecuratoare , se dau rapid sub un jet de apa rece , apoi se lasa la scurs 2-3 minute.
10 Dupa ce galustele s-au scurs de apa , se tavalesc prin amestecul de zahar si pesmet...se rotesc , se rasucesc...hi hi...astfel incat sa se acopere cu un strat generos de pesmet.
11 Pofta buna!