PIZZA PUFOASA

Pizza cu aluat pufos este foarte gustoasa si se poate pregati cu toppingurile preferate, in functie de gust.
Pizza pufoasa 120 de minute     Pizza pufoasa Mediu    Pizza pufoasa 4 portii

Ingrediente Pizza pufoasa

Pizza pufoasa Pentru aluat:
Pizza pufoasa 350 gr faina
Pizza pufoasa 20 gr drojdie proaspata
Pizza pufoasa 30 ml ulei masline
Pizza pufoasa 75 ml apa calduta (se poate pune si lapte, pentru un gust mai bun)
Pizza pufoasa 1 lingurita zahar- pentru maia
Pizza pufoasa Pentru sosul de rosii:
Pizza pufoasa 2 linguri sos de rosii
Pizza pufoasa 1 lingura ulei masline
Pizza pufoasa 1 lingura apa rece
Pizza pufoasa oregano uscat
Pizza pufoasa piper, sare
Pizza pufoasa Pentru umplutura:
Pizza pufoasa 100 g salam
Pizza pufoasa 100 g ciuperci
Pizza pufoasa 100 gr cascaval ras
Pizza pufoasa ardei iute

Mod de preparare Pizza pufoasa

1 Se pregateste o maia din drojdie, zahar si apa calduta.
2 Separat, se pun in cuva masinii de paine ingredientele lichide, apoi se adauga faina si, la final maiaua.
3 Se programeaza masina la programul de framantat si dospit.
4 Intre timp, pregatim sosul de rosii, amestecand intr-un bol incapator toate ingredientele.
5 Aluatul de pizza se intinde pe un plan infainat, apoi se asaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
6 Blatul obtinut se unge cu sos de rosii, apoi peste el se asaza feliile de salam si ciupercile. Optional, se adauga si ardei iute.
7 Se da pizza la cuptor, la foc mediu, circa 20 de minute.
8 Cascavalul ras se pune peste pizza cam cu 5 min inainte ca aceasta sa fie scoasa de la cuptor.