retete culinare
Singurul site culinar din Romania
cu explicatii si poze pas cu pas
pentru TOATE retetele publicate
Retete » Retete culinare » Muraturi si conserve » Muraturi asortate in butoi

MURATURI ASORTATE IN BUTOI

Reteta adaugata la 09 septembrie 2010
Daca iti plac toate muraturile, iti propun acest amestec de muraturi asortate in butoi. Vei vedea ca vor iesi niste muraturi foarte foarte gustoase.
Muraturi asortate in butoi 1 ora     Muraturi asortate in butoi Usor    Muraturi asortate in butoi 1 butoi de 25 litri

Ingrediente Muraturi asortate in butoi

Muraturi asortate in butoi 3 kg gogonele
Muraturi asortate in butoi 3 kg castraveti
Muraturi asortate in butoi 2 verze rosii
Muraturi asortate in butoi 2 conopide
Muraturi asortate in butoi 2 legaturi de marar uscat
Muraturi asortate in butoi 6 radacini de hrean
Muraturi asortate in butoi 1 telina (cu tot cu frunze)
Muraturi asortate in butoi 3 morcovi
Muraturi asortate in butoi 4 pepeni de murat (mici)
Muraturi asortate in butoi 10 ardei iuti (bulgaresti, adica nu prea iuti)
Muraturi asortate in butoi 2 capatani de usturoi
Muraturi asortate in butoi sare grunjoasa

Mod de preparare Muraturi asortate in butoi

1
Spalam castravetii, ardeii iuti, gogonelele si pepenii
2
Spalam varza si o taiem in 4-6 bucati (in functie de marime)
3
Spalam conopida si o rupem in buchetele mai mici
4
Curatam, spalam si taiem morcovii rondele
5
Curatam, spalam si taiem radacina de telina (frunzele doar le spalam)
6
Curatam usturoiul
7
Curatam, spalam si taiem hreanul pe lung in mai multe bucati
8
Luam butoiul si incepem sa punem ingredientele in el
9
Mai intai vom pune pe fundul butoiului frunzele de telina si mararul uscat
10
Apoi incepem sa punem amestecat restul ingredientelor pana se umple butoiul
11
Punem o oala cu apa la fiert pentru a pregati saramura
12
Punem cate o lingura si jumatate (cu varf) de sare grunjoasa la fiecare litru de apa
13
Amestecam pana se topeste sarea si apoi turnam saramura in butoi
14
Daca nu ai o oala mai mare, faci saramura de mai multe ori pana se umple butoiul
15
Punem un suport de plastic sa tina muraturile acoperite de saramura, inchidem butoiul cu capacul si il punem in camara (debara, beci, balcon ...)
16
Dupa o saptamana se vantura saramura din butoi (se sufla cu o teava in ea)
17
In cazul in care a mai scazut putin saramura, se mai completeaza astfel incat toate muraturile sa fie acoperite de saramura

Retete asemanatoare cu Muraturi asortate in butoi

retete muraturi, retete muraturi pentru iarna, retete culinare muraturi
загрузка...
Ti-a placut reteta?
reteta citita de 45200 ori
Muraturi asortate in butoi Printeaza reteta
Muraturi asortate in butoi Salveaza reteta
Muraturi asortate in butoi Trimite pe messenger
Muraturi asortate in butoi Trimite pe email
Muraturi asortate in butoi Adauga comentariu
Ingrediente folosite:
gogonele
castraveti
varza rosie
conopida
marar uscat
radacini hrean
telina
pepenasi
morcovi
ardei iuti bulgaresti
usturoi
sare grunjoasa
Publicitate

Comentarii la Muraturi asortate in butoi

Nume si prenume
Email
cod nou

Comentarii 1-15 din 20 12 >>
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 15 septembrie 2014, 09:50
este foarte gustoasa
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 14 septembrie 2014, 23:59
sunt foarte bune retetele cu respect liliana
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 03 noiembrie 2013, 23:06
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 03 noiembrie 2013, 23:06
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 16 septembrie 2013, 09:03
Super reteta, o sa o fac si eu toamna asta, sper sa iasa bine.
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 14 noiembrie 2012, 13:45
Trebuie sa fie foarte gustoase.abia astept sa le pun la butoi...
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 09 noiembrie 2012, 17:08
Trebuie sa fie toate legumele neaparat?
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 24 octombrie 2012, 15:12
doresc sa primesc tot timpul retetele dumneavoastra
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 24 octombrie 2012, 15:10
DORESC SA PRIMESC MEREU RETETE DE LA DUMNEAVOASTRĂ !
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 16 octombrie 2012, 08:56
acum ma apuc de treaba ,va scriu dupa ce termin
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 12 octombrie 2012, 09:07
cred ca sant foarte bune sfecla rosie nu se pune
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 10 octombrie 2012, 12:03
De ce sfecla rosie nu puneti in muraturi ? eu pun si asa o zeama frumoasa si aspectuasa le da muraturilor
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 05 octombrie 2012, 20:35
Muraturile la butoi,nu necesita CONSERVANT !!! Sarea fiarta in apa, hreanul,crengute de visin sunt suportul ce tin rol de conservare.Nu turnati fiertura fierbinte, ci cam la 40 grade,cat va suporta mana cand incercati temperatura lichidului.Daca nu ajunge cantitatea ,nu-i bai ,mai faceti un rand de saramura.Se poate adauga ulterior.Chiar e bine sa lasati butoiul nesigilat pana a doua zi,ca sa vedeti daca mai trebuie complectat cu lichid.La racoare ,binenteles.Pentru culoare usor rozalie, e indicata varza rosie ! (atentie nu varza alba niciodata, ca ea trebuie pritocita mereu in primele saptamini,adica suflata pt.ca emana sulf) Cine doreste sa adauge si fructe odata cu aceste zarzavaturi,poate adauga pepeni mici, mere verzi cu coaja tare, prune tari.Sunt minunate murate.Puneti pt. inceput doar cateva din fiecare .Prind un gust dulce-sarat-aromatizat excelent. Curaj !
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 27 septembrie 2012, 14:31
incercati sa complectati cu vinete mici 1 kg, ardei capia verzi 1 kg , o sfecla rosie mica taiata rondele pt culoare si o leg cimbru .Pofta buna la iarna .
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 24 septembrie 2012, 08:35
Minunata!
Comentarii 1-15 din 20 12 >>
Eugenia
36 retete publicate
Publicitate
Carne de porc la garnitaCarne de porc la garnita
1 ora
21 poze pas cu pas
de la: Gicanu
Zacusca de vinete si ardei capiaZacusca de vinete si ardei capia
5-6 ore
36 poze pas cu pas
de la: Eugenia
Ketchup de casaKetchup de casa

0 poze pas cu pas
de la: Natalya
Gogonele in saramuraGogonele in saramura
40 min
18 poze pas cu pas
de la: Eugenia
Vegeta de casaVegeta de casa
5 ore
0 poze pas cu pas
de la: Alexa
Friptura de pui cu cartofi la cuptorFriptura de pui cu cartofi la cuptor
1 ora si 20 min
10 poze pas cu pas
Mediu
Ciorba de vacutaCiorba de vacuta
2 ore
14 poze pas cu pas
Mediu
Bors de pesteBors de peste
50 minute
18 poze pas cu pas
Mediu
MuceniciMucenici
40 min
11 poze pas cu pas
Usor
Mancare de spanac cu carneMancare de spanac cu carne
1 ora si 30 min
12 poze pas cu pas
Mediu
Copyright © 2014 - Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site se pedepseste conform legilor in vigoare
retete