retete culinare
Singurul site culinar din Romania
cu explicatii si poze pas cu pas
pentru TOATE retetele publicate
Retete » Retete culinare » Panificatie si patiserie » Placinta de dovleac

PLACINTA DE DOVLEAC

Reteta adaugata la 09 martie 2009
Nimic nu se compara cu o placinta de dovleac facuta in casa, fara conservanti sau chimicale. Respectand reteta noastra vei putea obtine un desert gustos si aromat.
Placinta de dovleac 2 ore     Placinta de dovleac Mediu    Placinta de dovleac 20-25 placinte

Ingrediente Placinta de dovleac

Placinta de dovleac Pentru foaie: 700-800g faina
Placinta de dovleac 2 oua
Placinta de dovleac 1 praf de copt
Placinta de dovleac 2 zahar vanilat
Placinta de dovleac zeama de la 1/2 lamaie
Placinta de dovleac 300ml apa minerala
Placinta de dovleac 200ml ulei
Placinta de dovleac Pentru compozitie: 1 dovleac (aproximativ 2 kg)
Placinta de dovleac 300g zahar
Placinta de dovleac 150g miez de nuca
Placinta de dovleac 5 lingurite scortisoara
Placinta de dovleac 2 pachetele zahar vanilat
Placinta de dovleac 50ml ulei
Placinta de dovleac 2 oua
Placinta de dovleac 2 linguri smantana

Mod de preparare Placinta de dovleac

1
Pentru inceput vom prepara foaia de placinta. Intr-o cratita se pune apa minerala, uleiul, praful de copt stins cu zeama de lamaie, ouale, zaharul vanilat, amestecandu-se cu faina adaugata treptat pana obtinem un aluat vartos
2
Se acopera aluatul cu un servet sau o carpa si se lasa sa se raceasca timp de 30 de minute
3
Pentru compozitie, curatam dovleacul de coaja si il dam prin razatoare
4
Intr-o tigaie mai mare sau intr-o cratita punem uleiul la incins si adaugam dovleacul pentru a-l cali
5
Cand este calit dovleacul, adaugam zaharul vanilat, scortisoara si zaharul, amestecandu-le, apoi stingem focul si le lasam la racit
6
Pe masa, presaram putina faina, pentru a nu se lipi aluatul
7
Luam din aluat jumatate si cu ajutorul unui facalet, intindem foaia cat sa acopere suprafata tavii in care vom face placinta
8
Ungem tava cu unt, apoi punem foaia, acoperind fundul tavii, iar peste foaie punem compozitia, intinsa uniform. Adaugam nuca peste compozitie
9
Din cealalta jumatate de aluat, intindem o alta foaie si o punem deasupra compozitiei
10
Separat, intr-un castron se bat 2 oua si se amesteca cu smantana
11
Cu ajutorul unui cutit crestam foaia de deasupra pentru a se patrunde bine, peste care turnam amestecul de smantana si ou
12
Se introduce tava in cuptorul incins si se lasa la copt aproximativ 45 de minute pana capata o culoarea aurie
13
La sfarsit se scoate din cuptor si se acopera cu un servet sau o carpa, pana se raceste, apoi se portioneaza

Retete asemanatoare cu Placinta de dovleac

retete placinte, retete patiserie, retete placinta, retete placinte romanesti
загрузка...
Ti-a placut reteta?
reteta citita de 65023 ori
Placinta de dovleac Printeaza reteta
Placinta de dovleac Salveaza reteta
Placinta de dovleac Trimite pe messenger
Placinta de dovleac Trimite pe email
Placinta de dovleac Adauga comentariu
Ingrediente folosite:
faina
dovleac
oua
praf de copt
zahar vanilat
apa minerala
lamai
ulei
miez de nuca
scortisoara
zahar
smantana
Publicitate

Comentarii la Placinta de dovleac

Nume si prenume
Email
cod nou

Comentarii 1-15 din 17 12 >>
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 09 martie 2014, 16:26
fffffff buna,imi aduce aminte de copilarie.:
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 11 septembrie 2013, 16:56
bravo e delicioasa
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 26 ianuarie 2013, 17:51
Buna ziua. Am pregatit reteta si in final a iesit OK... dar sincera sa fiu a iesit un pic altceva decat ma asteptam... Nu mi-a iesit gustul traditional de placinta cu dovleac. Nu imi este clar cat trebuie calit dovleacul; ca sa nu mai spun ca dupa ce l-am luat de pe foc s-a umplut de zeama proprie pe care am dat-o la o parte. Asa trebuia sa se intample? Nu imi este clar. In plus foaia de deasupra mi-a iesit foarte crocanta... poate am gresit eu cu temperatura la care am copt placintele (mie mi-au iesit 2 placinte utilizand exact cantitatile specificate...) insa am fost atenta la amandoua si amandoua au iesit crocante (190 grade la prima, 150 grade celsius la a doua)
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 26 decembrie 2012, 13:30
ARE GUST DE KKT NU AM MANCAT IN VIATA MEA O MANCARE CARE SA MA FAC PE LOC SA VOMIT.PLACINTA ASTA A SCHIMBAT SITUATIA
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 01 decembrie 2012, 13:14
Am facut reteta si a iesit foarte buuuna!
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 25 noiembrie 2012, 12:57
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 24 noiembrie 2012, 15:22
sper sa-mi iasa bine,caci este preferata intregii familii .
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 23 noiembrie 2012, 12:29
placinta cu dovleac este foarte buna
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 13 noiembrie 2012, 14:56
De ce trebuie asa de mult ulei dar pentru foaia de placinta?
Oltitzzen
adaugat de Oltitzzen pe 01 noiembrie 2012, 13:18
Nu stiu despre voi dar eu am facut ieri placinta de dovleac dupa reteta asta si pot sa spun k mi-a iesit foarte bine.. e adevarat k am modificat un pic reteta, mai exact, am adaugat 3 lingurite de sirop de artar in aluat, am redus cantitatile la unele ingrediente (am folosit mai putina faina si ulei la prepararea aluatului si am pus mai putin zahar in umplutura de dovleac), am folosit esenta vanilie in loc de zahar vanilat, iar in loc de nuci am folosit arahide macinate (ca alternativa pt miez de nuca, fiindca nu aveam..) ce nu am inteles la reteta asta este motivul pt care se pune praful de copt (fiindca oricum, am observat k foile nu cresc mai deloc..) in ceea ce priveste timpul cat trebuie sa stea in cuptor, eu niciodata nu ma iau dupa ce spune reteta, prefer sa verific eu din cand in cand placinta/prajitura/etc., astfel k placinta asta eu am tinut-o mai mult la cuptor, aproximativ o ora (si am lasat-o sa se raceasca tot in cuptor).. rezultatul a fost ok, n-am apucat decat vreo 2 bucatele sa mananc, restul de placinta a fost devorat de iubitul meu si de ai mei.. la final, bucatarul a primit si laude!
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 30 octombrie 2012, 09:47
N- am mincat niciodata . Cred ca este f, buna ! va multumesc pt. retzeta ! Am s-o pregatesc sa vad ce iese !
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 25 octombrie 2012, 14:56
este cea mai groaznica reteta pe care am facuto vreodata ,imi pare rau ca sunt rautacioas....sunt o norocoasa ca nu a dat sotul cu ea dupa mine
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 25 octombrie 2012, 14:53
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 15 octombrie 2012, 21:50
Portionarea oricarei prajitui in care s-a folosit oua nu este recomandata, deoarece oul se oxideaza in prezenta oxigenului din aer,
utilizator_anonim
adaugat de utilizator_anonim pe 15 octombrie 2012, 21:46
Ungerea cu unt a tavii este extrem de nociva. Untul are punctul de fum extrem de mic, deci nu rezista la temperaturi ridicate precum uleiul de masline presat la rece. Cea mai bună si mai sanatoasa placinta este copt la cuptor , fara unt, fara zahar, e suficient de dulce.
Comentarii 1-15 din 17 12 >>
Eugenia
36 retete publicate
Publicitate
Saratele cu mustarSaratele cu mustar
120 de minute
18 poze pas cu pas
de la: Natalya
Pateuri cu branza si cascavalPateuri cu branza si cascaval
60 minute
10 poze pas cu pas
de la: Ophelia1983
Tarta cu dovleacTarta cu dovleac
1 ora si 30 min
20 poze pas cu pas
de la: Irinuca
Strudel cu mereStrudel cu mere

0 poze pas cu pas
de la: Natalya
Spirale picanteSpirale picante
30 min
8 poze pas cu pas
de la: Alexandra
Castraveti in otetCastraveti in otet
45 min
22 poze pas cu pas
Usor
Salata greceascaSalata greceasca
15 min
14 poze pas cu pas
Usor
Sarmale in foi de varzaSarmale in foi de varza
5 ore
15 poze pas cu pas
Greu
Ardei iuti intregi pentru iarnaArdei iuti intregi pentru iarna
20 min
14 poze pas cu pas
Usor
Bors de mielBors de miel
2 ore
19 poze pas cu pas
Usor
Copyright © 2014 - Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site se pedepseste conform legilor in vigoare
retete