retete culinare
Singurul site culinar din Romania
cu explicatii si poze pas cu pas
pentru TOATE retetele publicate
Retete » Retete culinare » Prajituri » Prajitura albinita

PRAJITURA ALBINITA

Reteta adaugata la 26 noiembrie 2012
Prajitura albinita face parte din categoria deserturilor traditionale, care se regasesc pe mesele de sarbatori.
Prajitura albinita 2 ore     Prajitura albinita Greu    Prajitura albinita 8 portii

Ingrediente Prajitura albinita

Prajitura albinita Aluat
Prajitura albinita 600 de grame de faina
Prajitura albinita 180 de grame de zahar
Prajitura albinita 4 linguri de miere
Prajitura albinita 1 lingura de bicarbonat
Prajitura albinita 80 de grame de margarina
Prajitura albinita 1 ou
Prajitura albinita cateva linguri de lapte, atat cat e nevoie pentru a omogeniza aluatul
Prajitura albinita Umplutura:
Prajitura albinita 1 pahar de lapte (250 ml)
Prajitura albinita zahar vanilat, sau esenta de vanilie
Prajitura albinita 180 de grame de zahar
Prajitura albinita 1 lingura de miere
Prajitura albinita 80 de grame de gris
Prajitura albinita 200 de grame de unt cu 80% grasime
Prajitura albinita 5-6 linguri de gem acrisor (caise)
Prajitura albinita zahar pudra, pentru finisat

Mod de preparare Prajitura albinita

1
Pregatim mai intai foile: Margarina, mierea si zaharul se pun pe foc si se fierb la foc mic pana se dizolva zaharul complet si compozitia se da deoparte pana ce se racoreste putin.
2
Adaugam cate putin din faina amestecata cu bicarbonatul, apoi adaugam si restul de faina si oul: incepem framantarea, adaugand cateva linguri de lapte, pe rand, pana la omogenizarea compozitiei.
3
Aluatul rezultat se imparte in 4 parti egale care se intind in foi subtiri pe hartie de copt.
4
Acestea se asaza pe fundul unei tavi dreptunghiulare si se inteapa cu furculita, ca sa nu se umfle.
5
Foile se coc pe rand la cuptorul incins la 180 de grade.
6
Pregatim si crema astfel: Laptele, zaharul si mierea se pun pe foc, iar cand laptele da in clocot, se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu.
7
Compozitia rezultata se lasa sa se ingroase foarte bine, apoi sa lasa deoparte sa se raceasca.
8
Dupa ce compozitia a atins temperatura camerei ,se adauga esenta de vanilie sau zaharul vanilat si untul.
9
Se mixeaza totul foarte bine, pana ce obtinem o crema spumoasa.
10
Asamblam prajitura astfel: Foaia de la baza se acopera cu jumatate din crema, dupa care se acopera cu a doua foaie, presand usor pe toata suprafata.
11
La randul sau, foaia 2 se unge cu gemul de caise, dupa care se acopera cu foaia a treia, pe care se pune restul de crema, apoi cu foaia a patra.
12
Prajitura trebuie lasata intr-un loc racoros de pe-o zi pe alta, cu o greutate deasupra sa.
13
Portioneaza prajitura si pudreaza-o cu zahar.

Retete asemanatoare cu Prajitura albinita

reteta prajitura albinita, prajitura albinita, retete de prajituri, prajitura cu miere
загрузка...
Ti-a placut reteta?
reteta citita de 6235 ori
Prajitura albinita Printeaza reteta
Prajitura albinita Salveaza reteta
Prajitura albinita Trimite pe messenger
Prajitura albinita Trimite pe email
Prajitura albinita Adauga comentariu
Ingrediente folosite:
faina
zahar
miere
bicarbonat
margarina
ou
lapte
zahar vanilat
gris
unt
gem
zahar pudra
Publicitate

Comentarii la Prajitura albinita

Nume si prenume
Email
cod nou

Natalya
1184 retete publicate
Publicitate
Prajiturele cu bananePrajiturele cu banane

0 poze pas cu pas
de la: Natalya
Prajitura cu foi si crema de cacaoPrajitura cu foi si crema de cacao
2 ore
17 poze pas cu pas
de la: Ophelia1983
Prajitura PaulaPrajitura Paula
60 minute
3 poze pas cu pas
de la: Ophelia1983
Tarta cu aluneTarta cu alune

0 poze pas cu pas
de la: Natalya
Tarta simpla cu mereTarta simpla cu mere

0 poze pas cu pas
de la: Natalya
Crema ChantillyCrema Chantilly

0 poze pas cu pas
Usor
Prajitura cu magiunPrajitura cu magiun
60 de minute
23 poze pas cu pas
Mediu
Budinca de clatite cu branzaBudinca de clatite cu branza

0 poze pas cu pas
Usor
Crema de spanacCrema de spanac

0 poze pas cu pas
Usor
Piure de conopidaPiure de conopida
1 ora
0 poze pas cu pas
Usor
Copyright © 2014 - Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site se pedepseste conform legilor in vigoare
retete